Älskade ros!

Drottningen av eteriska oljor är ROS!

Alla har vi en relation till rosor. Rosor står för kärlek och ger vi bort dem eller får dem så är de ett uttryck för kärleken. Rosen och rosenkvartsen står också för vänskap, kärlek till oss själva, till vår man eller kvinna eller till någon annan vi älskar.

Rosen är en ört med mycket fina egenskaper. Den doftar fantastiskt och äger en skönhet utöver det vanliga men den har också en suverän förmåga att balansera och läka skör, skadad hy, lätta upp ledsamhet och lugna irriterad hy eller hy med rosacea då den är både lugnande och antiinflammatorisk. Ros används också ofta i anti-aging produkter då den är sammandragande och innehåller mycket antioxidanter.

Eteriska oljor kan liknas vid växtens hormoner och finns i små ”doftfickor” som framställs i växtens blad, kåda, blommor, bark, frön eller rötter hos så kallade aromatiska växter. Alla växter har inte eteriska oljor och många har inte tillräckligt för att man ska kunna utvinna den.

Medicinalväxter och eteriska oljor innehåller ämnen som är både antiseptiska, antivirala och motverkar svamp och den ger växten dess doft som attrahera insekter som växten behöver för pollinering samt skyddar växten mot angrepp av bakterier och svampar. Varje eterisk olja och är unik i sin sammansättning.

Den ultimata skönhetsprodukten! Just eterisk olja av ros går att använda i den dagliga hudvårdsrutinen eftersom den är så mild och säker. Det gäller definitivt inte för alla eteriska oljor. Rosoljan skänker även en stund av eftertanke, en stund av stillhet och då så klart skönhet. En torr hy, en mogen hy eller skör aknehy får omedelbart en vacker skimrande lyster när du smörjer in den med rosolja.

Rosen är en av de absolut dyraste oljorna och kostar en förmögenhet. Ett kilo ligger på flera hundra tusen kronor Det krävs otroligt många blomblad för att få ut den eteriska oljan. Det krävs till exempel 2 000 kg rosenblad för att destillera 0,5 kg eterisk rosolja.

Tillbaka till hudvårdsskolan