Skriande torr hy så här återfår du balansen

Ja, det är obehagligt att känna sig torr i huden, det vill jag hjälpa dig med att övervinna en gång för alla. Det handlar om två saker, det du lägger på huden och det du äter. Nu kör vi!

Balanserad hy i tre steg.

Rengöringsfasen i två steg: Börja alltid med en grundlig rengöring med Wise Deep cleansing milk om du inte är extra känslig, då använder du Gentle cleansing milk. Följ alltid upp med någon av mina toners, Claryfying mist eller Protecting toner. Du får då rätt pH av mjölksyran och algerna vi tillsatt. Det gör att ditt mikrobiom stärks, (den goda skyddande bakteriefloran).

Peeling: Sen dags för WIse mjuka Jojobapeeling som utan att skava din hud, ändå avlägsnar blockerande talg och smuts. Det är ett måste för att din hy ska ta upp efterföljande näring, fukt och skydd. Wise Jojoba peeling är byggd av jojobavaxkorn (kommer från jojobabusken) och ger en fin lyster och skön känsla på huden. Har du mycket känslig hy? Lägg på peelingen och låt bara sitta fem minuter utan att massera. Mjölksyran gör att du ändå får nästa lika god effekt. Lägg också en droppe skyddande serum eller balm under peelingen. Wise Night balm eller Face serum calming rose till exempel

Fuktfasen – två steg: Spraya lätt med Claryfying mist eller Protecting toner, låt dunsta någon minut. Applicera Något av mina näringsserum, Face serum Calming rose eller Antiage serum limeflower & broccoli oil för att bygga in fukt, näring och skydd i flera skikt. Tänk lager på lager. Ovanpå applicerar du nu två droppar WIse Magc drops och får en djupgående fuktboost. Magic drops innehåller hyaluronsyra och får ner längre ner i hudlagren. I kiliniksa testter visar det sig att hyaluronsyra kan bära 1000 gånger sin egen vikt. Av det kan man dra slutsatsen att fukten stannar kvar på ett bättre sätt.

Näringsfas två steg: Applicera nu antingen en omgång till med något av ovan nämnda serum och lägg sen krämen ovanpå, eller gå direkt på dagkrämen. Här rekommenderar jag min fyrfaldiga förstaprisvinnare WIse Face cream calming rose i första hand. Den passar alla och är lätt men näringsrik och går snabbt in i huden samtidigt som den lugnar. Har du extra känslig hy så välj Wise Face cream sensitive och har du mogen hy och behöver lite extra tyngd i krämen så välj Wise face cream antiage Neroli.

Extra skydd: Vill du lägga ett skyddande lock över alltihopa nu så är det våra balmer som ger det: Night balm rose och Face balm skin repair. Appliceras antinge dirket efter fuktfasen eller om du är extremt torr, applicera den ovanpå näringsfasen.

Vad bör du mer göra för att återfå och behålla fuktbalansen i huden? Jo mask och åter mask, ofta. Vår hy behöver mera mask och som fyller på under den tid den sitter på. Man ser också direkt vår torkan sitter i huden. Där sugs masken in på ett par minuter och då är det bara att fylla på mera just där. Wise Glow mask fyller flera funktioner som näringspåfyllning, fuktboost och rengörande på djupet. Den är också antiseptisk och ger fantastiskt fin lyster, det kommer sig av att fukten är tillbaka i huden efter maskbehandling som du enkelt gör hemma gärna minst två gånger per vecka. När du lider av supertorr hy ska du definitivt göra en kul på fyra veckor där du lägger Glowmask varannan dag. Sen underhåller du med en till två gånger i veckan.

Tillbaka till hudvårdsskolan