Bra att veta om ditt mikrobiom för att bevara din hudhälsa!

Hudens mikrobiom är ett komplext ekosystem av mikroorganismer som lever på vår hud. Dessa mikroorganismer, inklusive bakterier, svampar och virus, utgör en naturlig skyddande barriär och spelar en avgörande roll för vår hudhälsa.

Hudens mikrobiom hjälper till att skydda oss mot skadliga mikrober, reglera pH-nivån i huden, bibehålla fuktbalansen och stärka hudens immunförsvar. Kort och gott vår hudhälsa.

Forskning har visat att obalans i hudens mikrobiom kan vara förknippad med olika hudproblem, som akne, eksem och rosacea.

Det kan bero på att användningen av konventionella produkter, som innehåller syntetiska kemikalier och starka rengörings-medel med starka tensider, rubbar balansen i hudens goda bakterieflora. Därför blir användningen av ekologiska produkter allt viktigare för att stärka och stödja vårt mikrobiom.

Hudens mikrobiom spelar en viktig roll för att stärka vårt immunförsvar. Det fungerar som en barriär mot skadliga mikroorganismer genom att konkurrera om resurser och producera antibiotiska ämnen som hämmar tillväxten av patogener.

När mikrobiomets balans störs kan det leda till överväxt av skadliga mikrober, vilket i sin tur kan orsaka inflammation och irritation i huden. Detta kan försvaga hudens immunförsvar och öka risken för infektioner och andra hudproblem.

För att stärka hudens mikrobiom är det viktigt att ge det rätt näring. Ekologiska växtbaserade oljor och örter kan vara mycket gynnsamma för vår hud och vårt mikrobiom, då naturliga ingredienser är rika på antioxidanter, essentiella fettsyror och andra näringsämnen som hjälper till att närma och återställa hudens hälsa.

Vår Face Balm Calming Rose är framställd med omsorgsfullt utvalda ekologiska ingredienser för att ge din hud maximalt skydd och stärka just ditt mikrobiom. Den är tillverkad här i Sverige, vilket inte bara säkerställer hög kvalitet, utan även minimerar vår miljöpåverkan.

Tillbaka till hudvårdsskolan