Maxa din hudvårdsrutin vid vintervädret

Skydda huden med fett och återför fukt på kvällarna när du är inomhus.

De kalla vintermånaderna kombinerat med det torra varma inomhusklimatet är en skräckupplevelse för din hy. Det är därför extra viktigt att förebygga fuktförlust och skydda huden mot kyla när du är utomhus. Det handlar om att använda rätt produkter.

Först och främst ska du inte tvätta ansiktet på morgonen, då gnider du effektivt bort det naturliga skyddet du byggt upp under natten. Spraya istället en lätt dusch med någon av mina toners Clarifying mist eller Protecting toner. Det gör att du och din hy vaknar till och det behövs under den mörka årstiden. Du får rätt pH med mjölksyran som finns i receptet och med algerna vi tillsatt stärks och byggs ditt mikrobiom (den goda skyddande bakteriefloran). Tonern dunstar snabbt men vänta några minuter innan du applicerar balm eller oljeserum när det är kallt. Vi vill inte ha vatten på huden när vi går ut. Vatten kyler ner hudytan och kan påskynda frostskador om man har extrem otur.

Efter att ansiktsvattnet dunsat applicerar du något av min facebalm. Antingen Night balm rose eller face balm skin repair som kommer inom kort. Du kan alternativ applicera något av WISE serum. Face serum Calming rose eller Antiage serum lime flower & broccoli oil. Ingen av dessa produkter innehåller vatten. Det är grejen. Så nu är du ganska väl rustad mot vinterväder men vi glömde en sak – läpparna!

Läpparna blir ofta extremt torra och till och  med spruckna av växlingen mellan kallt ute och torr och varmt inne. Vi har det perfekta lip balmet, jag har inte testat något som är bättre ännu. Jag rekommendrar varmt att du använder det flitigt under vintern. Det gör enorm skillnad. Läpparna producerar inget eget talg och är tunna och utsatt så var rädd om dem. Är du väldigt torr så massera försiktigt in även lite Night balm runt läpparnas över och underkanter och lägg även lite på själva läpparna ovanpå lip balm.

Nu är du redo att möta vintern 🙂

Tillbaka till hudvårdsskolan